Paradoxaal leiderschap

Creëer ruimte om verder te komen

We vragen om vrijheid en speelruimte, maar meten van alles en nog wat. Een geweldige nieuwe strategie wordt uitgeschreven op hoofdlijnen en wordt door micromanagers geïmplementeerd. In je team of organisatie wil je persoonlijk met elkaar omgaan, empathisch zijn, rekening met elkaar houden, maar toch ook weer op je strepen staan en de regels toepassen.… We kennen het allemaal!

Het vraagt om paradoxaal leiderschap, wat gaat over het benutten van de kracht van tegenpolen. Keuzes maken die recht doen aan beide kanten van de medaille. Het effectief en inclusief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s; overigens een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Het is een kunst die persoonlijk meesterschap vereist en waarin je echt het verschil kunt maken..

Waarin je diversiteit voor je laat werken. Door prioriteiten te herkennen en benoemen en inzicht te krijgen in hun werking. Door jezelf te leren kennen en tegelijkertijd de tegenovergestelde stijl te verkennen. Door te schakelen en je comfort zone te leren oprekken. Door gebruik te maken van de verschillen en te komen tot een nieuwe synthese. Dat vraagt dat je de juiste toon vindt! Niet oordelend optreedt; grijstinten leert waarderen en wederzijdse irritaties niet verbloemt of opklopt.

Duik als Yellow Cat met prof. Ivo Brughmans in een interactieve workshop over paradoxaal leiderschap. Ivo laat je tools ontdekken waarmee je richting- en handelingsperspectief krijgt. En leert je verder kritisch te reflecteren: hoe doorbreek je de systeemspanning, de verlamming, hoe neem je ownership? Leer jezelf kennen en ontwikkel je paradoxale leiderschapsvaardigheden!