Maak voldoende fouten!

Maar zorg wel dat je ervan leert

We kennen allemaal de anekdote van de manager die zijn ontslag aanbiedt aan de directeur omdat hij net een project heeft moeten stopzetten dat het bedrijf 4 ton heeft gekost. Waarop de directeur antwoordt: “Ben je gek? Ik heb net 4 ton in jou geïnvesteerd!”. Ondernemen is één keer vaker opstaan dan je struikelt en onze innovaties en veranderinitiatieven pakken vaak helemaal anders uit dan gepland en gehoopt. Hoe zorg je er dan voor, dat je voor jezelf en de organisatie de maximale waarde haalt uit de ‘verrassende uitkomst’ van een veranderinitiatief of innovatieproject?
Dat vereist enkele aandachtspunten in de inrichting van het project. Én een aanzienlijke shift in attitude om een ‘mislukking’ te zien als een uitstekende leerkans. Wat is het patroon achter de verrassende uitkomst?

We verkennen 16 archetypische patronen die aan de basis kunnen liggen van scheefgelopen innovatieprojecten. Bijvoorbeeld ‘De duiker van Acapulco: klopte de timing wel?’ (denk aan Buckler), ‘De brug van Honduras: is het probleem ondertussen veranderd?’ of ‘De generaal zonder leger: hadden we wel de juiste middelen?’. Herkennen van het patroon is de sleutel tot het leermoment. We halen maximale waarde uit de ‘verrassende uitkomst’ voor onszelf en voor de organisatie. En we leren van de fouten van andere organisaties zodat we ze zelf niet hoeven te maken. We bereiden ons voor om één keer vaker op te staan dan we gevallen zijn; als echte innovators.

Maak voldoende fouten


DATUM & TIJD

3 december 2024, 15.30 - 20.30 uur.

SPREKERS
Worden nader bekend gemaakt.

LOCATIE
Volgt.