Stap met debat in verschillende waarheden

Creëer ruimte om verder te komen

Of het nu gaat om het ontwikkelen van concepten, het kiezen van innovatieprioriteiten, het opstellen van een strategische visie, er zijn altijd meerdere keuzes. Keuzes die niet louter door harde feiten beslecht kunnen worden en die je niet wil maken op basis van gut feeling. Bij het maken van deze keuzes gaat het er niet over om elkaar naar de mond te praten. Je wil juist de randen opzoeken, andere invalshoeken en onverwachte argumenten gebruiken om met overtuiging te kunnen kiezen en je keuzes met kracht te kunnen verdedigen.

De spelregels en technieken van het (online) debatteren creëren de ruimte om scherp en creatief argumenten voor en tegen te ontdekken. Om uiteindelijk de eigen mening te overstijgen en vanuit verschillende perspectieven naar het vraagstuk te kijken. Het dwingt je om van voorstander naar tegenstander te switchen en de argumenten los te zien van de persoon.

In deze sessie gaan we onder de kundige leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut debatteren, leren we concrete debattechnieken en ervaren we hoe we dit kunnen inzetten in onze eigen organisaties. We ontdekken hoe we onze overtuigingskracht kunnen vergroten én hoe we beter luisteren naar de stem van de minderheid.

Download de uitnodiging